Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Otroške knjige

Naslov: Zgodbe za minutko
ISBN: 978-961-6682-14-5
Avtor: Anna Casalis
Obseg: 44 strani, trda vezava (kartonka)
Format: 250mm x 255mm
Cena z DDV: 23,98 €
Naročam

V Srečni vasi živijo prikupni prijatelji: Čevljar Kenguru, Slikarka Pikapolonica, Vodovodar Noj, Inženir Bober, Vrtnarka Kozica in mnogi drugi. V tej knjigi so zbrane njihove dogodivščine. Vsako od njih boste prebrali v eni sami minutki ... v tej prav posebni minutki, tik preden se zaprejo male oči in si zašepetamo: "Lahko noč!"
Pravljica za pokušino:

BUČA JE MOJA!
»Gospod sodnik, ta buča je moja, jaz sem jo posadil!« zatrjuje sodniku Mrožu Palček Zdrob s pestmi na bokih. »Ni res! Ta buča je moja, ker si jo posadil v mojem vrtu! In če je vrt moj, je moja tudi buča!« ugovarja še bolj jezni Palček Češnja. »Moja je!« mu odvrne Palček Zdrob. »Ne, moja!« odgovori Palček Češnja. Palčka se prepirata in prepirata in postajata vse bolj zaripla! »Zdaj pa dovolj!« ukaže sodnik in udari s kladivcem. »Sodba je naslednja: buča pripada meni, ker sta mi vzela ogromno časa! Če pa se bosta pobotala, vaju oba povabim k sebi domov in bomo bučo pojedli skupaj! Tako ne bo več ne moja ne vajina, ampak naša!«

Zgodbe za minutko bodo vedno pri roki, da lahko najmlajše tudi v časovni stiski razveselimo z vedno drugo kratko, a zanimivo pravljico.