Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Beri globalno

Naslov: Spi!
ISBN: 961-6470-93-0
Avtor: Annelies Verbeke
Obseg: 148 strani, mehka vezava
Format: 130mm x 190mm
Cena z DDV: 8,88 €
Naročam

Kritike:

Bukla, februar 2007
Maja v nespečnih nočeh z zvonenjem budi okoliške prebivalce in neko noč naleti na sebi enakega nespečneža. Veliko popitega alkohola, kakšen obisk norišnice in nepričakovana homoseksualna izkušnja, vse pa posredovano zgoščeno in s kančkom ironije.

Delo, 7.3.2007
Ambiciozna zbirka založbe Tuma Beri globalno, v kateri želijo predstaviti sodobne avtorje iz različnih držav, je obogatena za nov roman, tokrat belgijske avtorice Annelies Verbeke, ki piše v flamščini... Annelies Verbeke zelo dobro stopnjuje napetost, izriše kompleksnost obeh junakov ter njun boj s tem, kar smo in kako živimo. Roman Spi! je preveden v devet jezikov, avtorica pa je poleg nagrade Woman&Culture Debut Award (2004), predlani prejela tudi nagrado Gouden Ezelsoor za izjemen literarni dosežek. Njen prvenec je bil tako odmeven, da po njem že pripravljajo snemanje filma.

Majo daje nespečnost in pri tem ji ne more nihče pomagati. Na svojih dolgih nočnih tavanjih po mestu zavida vsem, ki mirno in brezskrbno spijo. Na enem od svojih nočnih pohodov spozna Benoita, prav tako nespečneža. Med njima preskoči iskrica, drug v drugem prepoznata sorodno dušo in prej nevzdržna vsakdanjost postane znosnejša. Annelies Verbeke na virtuozen na?in stopnjuje napetost, izriše kompleksnost obeh junakov ter njun boj s tem, kar smo in kako živimo. Roman je preveden v 9 jezikov, avtorica pa je poleg nagrade Woman&Culture Debut Award (2004) letos prejela tudi nagrado Gouden Ezelsoor za izjemen literarni dosežek.