Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Beri globalno

Naslov: Sad Strasti
ISBN: 961-6470-55-8
Avtor : Karel G. van Loon
Obseg: 240 strani, mehka vezava
Format: 130mm x 190mm
Cena z DDV: 8,88 €
Naročam

Kritike:

Nedelo, Gaja Kos, 9.10.2005
Sad strasti je romaneskni prvenec, preveden v 44 jezikov in tudi najbolj prevajan nizozemski roman. Za naslovom se skriva napeta zgodba, v prvem planu ljubezenska.... Roman odlikuje dinamična zgodba, ki jo izmenično (in posrečeno) sestavljajo drobci preteklosti in sedanjosti, v katerih ni sledi pretirane razčustvovanosti, ki bi jo tovrstna tema lahko nesrečno pritegnila.

Delo - Polet, Ana Ugrinovič, 28.7.2005
Napeto iskanje odgovora, ki daje zgodbi pridih kriminalke in poganja roman naprej, se neobičajno izmenjuje z umirjenimi refleksijami: najsi so to znanstveno-filozofski pogovori s prijateljem Deesom, ali pa idilični prizori z Bojem... Zgodba brez težav ohranja pozornost bralca, je ganljiva, zabavna in erotično igriva, s ščepcem poučnosti. Je eden tistih redkih romanov, ki mu je uspelo doseči tako želeno kombinacijo določene literarne kakovosti in komercialne všečnosti.

Mladina, Danijel Vončina, 25.7.2005
Gre za rekonstrukcijo nevsakdanje ljubezenske zgodbe... Ljubezenski roman, napisan v stilu oziroma po vzoru napete kriminalke.

Armin Minderhout izve, da je neploden in da zatorej tudi ne more biti oče otroka, ki že trinajst let nosi njegovo ime. S tem se začne iskanje resnice, iskanje moškega, s katerim ga je Monika prevarala. Zaradi obsedenosti s preteklim življenjem Armin postavi na kocko sedanje. Je čustvena vez med njima dovolj trdna, da bo premostila ta pretres?