Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Beri globalno

Naslov: Ruski disko
ISBN: 961-6470-66-3
Avtor: Wladimir Kaminer
Obseg: 141 strani, mehka vezava
Format: 130mm x 190mm
Cena z DDV: 8,88 €
Naročam

Kritike:

Mladina, Bernard Nežmah, 28.11.2005
Knjiga s cinično kritiko na nemški red in z avtoironijo na račun ruskih emigrantov. Ruski disko uvrščen med NAJ izdaje leta 2005!

Delo - Polet, Ana Ugrinovič, 8.12.2005
Kaminerjeve kratke zgodbe so realistične skice, reportaže iz vsakdanjika malih ljudi, seveda zlasti priseljencev. Skice zato, ker ne gre za klasično strukturo kratke zgodbe, ki bi imela ostro izrisan dramaturški lok in močan konec. Kaminer znotraj že tako kratkih pripovedi pogosto preskakuje s teme na temo in niza duhovite opazke in vtise ter kratke zasnove zgodbic, ki bralca pogosto namuznejo in jih hitro prebere. Namesto odgovora in nekakšne razrešitve na koncu pogosto ostane samo vprašanje več... Gre za pronicljive in humorne utrinke z obrobja berlinskega življenja, tako imenovane etnodžungle, ki se bralcu zariše pred očmi z vso pestrostjo in radoživostjo. Kritike sistema so vedno blage in zavite v ironijo.

Ruski disko je zbirka kratkih zgodb. Berlin, kot ga vidi in živi Rus, tja priseljen v svojih rosnih 20-ih letih. Kaminerjevi ruski junaki v berlinskem izseljenstvu so iznajdljivi, v tuji domovini, jeziku, prehodnem domu. Kaminer reče bobu bob. Morda se boste med branjem zakrohotali, morda le namuznili, s kančkom trpkosti ali brez. Črtice so obešenjaške in zbadljive, nežne in dobrohotne. Ste brali Brodskega, Solženicina in Limonova? Berite tudi Kaminerja. Zaplešite v ruskem disku.