Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Priročniki

Naslov: Popoln zelenjavni vrt
ISBN: 978-961-6470-94-0
Avtor: Fern Marshall Bradley, Jane Courtier
Obseg: 288 strani, trda vezava
Format: 270mm x 210mm
Cena z DDV: 15,55 €
RAZPRODANO

V Popolnem zelenjavnem vrtu so zbrani napotki dveh izurjenih in izkušenih vrtnaric, ki ponujajo različne pristope k reševanju težav. Fern Marshall Bradley uporablja izključno biološke metode, medtem ko je Jane Courtier v skrbi za okolje in zdravje nekoliko bolj fleksibilna. S pomočjo tega celovitega vodiča boste ustvarili bogat domači vrt v skladu s svojimi željami, potrebami in nazori.

Popoln zelenjavni vrt zajema vse, kar morate vedeti o sejanju, pobiranju in uživanju preko 80 vrst zelenjave, od poletnih vrtnin za solate do zimskih buč. S tem izčrpnim vodnikom se boste naučili vešče izbirati in uspešno gojiti najprimernejši pridelek glede na vaš okus in razpoložljiv prostor. Še več, pridobili boste uravnoteženo, strokovno znanje o pravem pristopu k odpravljanju nevšečnosti – bolj ali manj strogo ekološkem – ki ustreza vašemu življenjskemu stilu in prioritetam. Knjiga je razdeljena v dva dela:

  • del, Vaš vrt, opisuje, kako načrtovati in oblikovati idealen vrt glede na njegovo velikost in vaše želje; kako izboljšati in pripraviti prst za sajenje; izbrati, sejati in saditi primerna semena, sejance in sadike; zalivati, gnojiti in pleti za uspešno rast; prepoznavati, zatirati in preprečevati bolezni ter škodljivce; nabrati svežo zelenjavo v pravem trenutku in jo shraniti, zamrzniti, posušiti, vložiti in konzervirati tako, da bo pridelek ostal čimbolj okusen.
  • del, Zelenjava, vsebuje pomembne napotke za gojenje najboljših in najnovejših sort posameznih vrtnin. Knjiga se med drugim ponaša tudi z nasveti za odpravljanje vseh vrst vrtnarskih zagat. Vsebuje več kot 500 barvnih fotografij in ilustracij, za nameček pa še posebne spremljevalne rubrike: šopek najboljših sort, reševanje težav, napotki za sajenje, …

Ciljna skupina kupcev: Vsi, ki jih navdušuje izvrsten okus sveže nabrane in doma pridelane zelenjave. Izkušeni vrtnarji ali popolni začetniki, tisti, ki imajo na voljo za obdelavo več hektarjev zemlje ali pa le skromno gredo. Knjiga je lahko tudi lepo darilo ob različnih priložnostih.

Na voljo je kar nekaj priročnikov na temo vrtnarjenja, a jih Popoln zelenjavni vrt prekaša po obsegu, številnih napotkih, kako iz vrtnarskih zagat, po izjemno nazornih preglednicah in argumentirani predstavitvi tako ekološkega kot delno ekološkega vrtnarjenja.
Priročnik je priporočljiv predvsem zaradi učinkovitih nasvetov, izčrpnih in koristnih informacij ter ugodne cene. Odlično darilo za številne priložnosti.