Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Beri globalno

Naslov: Nevarna kuharija
ISBN: 961-6470-67-1
Avtor : Andréas Stáikos
Obseg: 116 strani, mehka vezava
Format: 130mm x 190mm
Cena z DDV: 8,88 €
Naročam

Kritike:

Bukla, Renate Štrucl, december 2005
Staikos je dramatik, režiser, scenarist, pisatelj in prevajalec. V romanu, ki je začinjen z erotičnimi recepti, se za eno žensko spopadeta dva snubca. V Atenah se zapeljevanje začenja v kuhinji... V kulinaričnem dvoboju, polnem erotičnih intrig, je veliko melodramatičnih zapletov, saj se Nana nikakor ne more odločiti za enega in jima dopušča, da zanjo čarata okusne, dišeče, slastne in posebne jedi.

Naša žena, Vladimira Rejc, december 2005
Zanimiv, precej nenavaden roman, ki ga zlepa ne boste odložili iz rok! Primeren za ljubitelje kuhinje in dobre literature.

Štajerski tednik, Lilijana Klemenčič, 20.1.2004
Avtor popelje bralca skozi ljubezenske, predvsem pa kulinarične prizore. Avtor, duhovit lisjak, ki je grške narodne jedi in dušo odlično aranžiral v nenavadno ljubezensko zgodbo. Le-ta pa nevsiljivo potrkava na grško izročilo... Dimitris in Damoklis sta pravzaprav antijunaka, saj je njuna Nana poročena, ali pa tudi ne. Preberite Nevarno kuharijo in poiščite svoje odgovore, gotovo vam bo prijalo.

Ena ženska, dva snubca in sedemnajst slastnih jedi. V Atenah se zapeljevanje začenja v kuhinji. Dimitrís in Damoklís živita v istem nadstropju, skupna jima je ljubezen do kuhanja in, kot se izkaže, tudi do Nane. Sledi kulinarični dvoboj, poln erotičnih intrig, slastnih začimb in gastronomskih užitkov, začinjenih z dobršno mero svobodomislenosti in melodramatičnih zapletov. Roman je začinjen z erotičnimi recepti. Zagotovo najslastnejša knjiga, ki ste jih kdajkoli prebrali!