Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Priročniki

Naslov: Ne znam shujšati
ISBN: 978-961-6682-71-8
Avtor: Dr. Pierre Dukan
Obseg: 248 strani, mehka vezava
Format: : 125mm x 185mm
Cena z DDV: 17,99 €
Naročam

O knjigi

Pred tridesetimi leti je dr. Dukan v svoji ordinaciji poslušal jadikovanje moža, ki je preiskusil vse mogoče diete, izgubil in pridobil več kot 300 kil, a bil še vedno debel kot prošt. “Lahko sem na dieti, ne jem ničesar, le meso mi pustite,” je milo prosil. Dukan se je poglobil v presnovo telesa, leta posvetil študijam, dokler ni zasnoval diete, ki je osvojila Francijo in je danes številka ena. Z Dukanom shujšamo in težo tudi obdržimo.
Njegova dieta je preprosta in temelji na štirih fazah, v katerih so predpisana določena živila in njihove kombinacije. Čeprav v prvih dveh fazah ne smemo jesti prav vsega, dieta trajno ne izključuje nobene skupine živil kot ogljikovih hidratov, maščob ali sladkorjev v sadju in zelenjavi. Temelji na presnovi, ki človeka – lovca in nabiralca – spremlja od pradavnine in je porok za uravnovešeno telesno težo ter zdravje.

O avtorju

Dr. Pierre Dukan je pomagal več kot tridesetim milijonom predebelih Francozov, njegove knjige so vse po vrsti knjižne uspešnice v več milijonih izvodih. Je odprt, prijazen in ima svoje paciente rad – zato se je potrudil zasnovati tak režim prehrane, ki se ga lahko držimo vse življenje, pri tem pa tudi gurmansko uživamo. Ker je vsak od nas drugačen, je pričel z metodo osebnega svetovanja Shujšaj `a la carte, kjer vsakemu predpiše individualen ritem in vrsto prehrane – uspeh je sreča in zdravje pacientov. Danes je zvezda francoske dietetike, kljub vsemu pa preprost in odkrit zdravnik, ki rad pokramlja z vsakim pacientom. Debelost in prekomerno hranjenje jemlje kot človeško slabost, ki mu ni tuja. Tudi sam mora vsake toliko presekati gurmanski tok in se nekaj dni odreči čemu dobremu.