Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Otroške knjige

Naslov: Moja najlepša knjiga pravljic
ISBN: 961-6470-66-3
Avtor: Editions Philippe Auzou, Paris
Obseg: 336 strani, trda vezava
Format: 220 mm x 285 mm
Cena z DDV: 20,86 €
Naročam

Ko pade tema in prižigamo luči, naši malčki legajo spat. In ni lepšega kot lesk v njihovih očeh, ko je na vrsti pravljica za lahko noč. To je čas, ko se potopijo v domišljijo in v njih zaživi prav poseben svet. V MOJI NAJLEPŠI KNJIGI PRAVLJIC velikega formata in trde vezave je na 336 bogato ilustriranih straneh zbranih 41 nepozabnih pravljic, ki v svetovni literaturi veljajo za najlepše in najbolj priljubljene. Pripovedi bogatega ljudskega izročila, Grimmove, Andersenove in druge pravljice so preživele stoletja in na svoj način tudi danes razkrivajo temeljne resnice o ljudeh in svetu, v katerem živimo. Pravljični junaki so odraz naših lastnosti, navad, razvad, slabosti, z njimi spoznavamo strah, dobroto, ljubezen.
V prevodu Nataše Varušak so v knjigi zbrane naslednje pravljice: Pepelka, Pomorščak Sinbad, Trnuljčica, Palček, Volk in sedem kozličkov, Sneguljčica, Trije prašički, Žabji kralj, Grdi raček, Janko in Metka, Slavček in cesar, Obuti maček, Zlatolaska in trije medvedki, Aladin in čudežna svetilka, Sinji ptič, Divji labodi, Palček Mihec, Vžigalnik, Deklica z vžigalicami, Ali Baba in štirideset razbojnikov, Rdeča kapica, Sinjebradec, Pastirica in dimnikar, Ostržek, Palčica, Pogumni krojaček, Čudežni konj, Stanovitni kositrni vojak, Lepotica in zver, Piskač, Koza gospoda Jakoba, Alica v čudežni deželi, Bratec in sestrica, Knjiga o džungli, Lutkar, Gulliverjeva potovanja, Jakec in čarobni fižolček, Čarovnik Merlin, Peter in volk, Motovilka in Čarovnik iz Oza.
So skrivnostne, zabavne, grozljive, očarljive. Pripovedujejo o življenju, o modrosti, medsebojnih odnosih, vrednotah, razkrivajo nam paleto čustvenih stanj, ki jih doživljamo: ljubezen, poštenje, dobrota, resnica, laž, zavist, veselje, žalost, smrt, ... S svojo simbolno govorico vplivajo na otrokov duhovni razvoj in nakazujejo odgovore na njihova premnoga vprašanja. S pomočjo pravljic otroci spoznavajo življenje. Ali če povzamemo Alberta Einsteina: »Če želite, da bi bili vaši otroci bistri, jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bolj bistri, jim pripovedujte še več pravljic.«
Podjetje Engrotuš se je v povezavi z Založbo Tuma odločilo za izdajo knjige predvsem v želji, da bi vzpodbujalo branje v družini ali v toplem objemu dedkov in babic. Je čudovito darilo, več kot vredno svoje cene. MOJO NAJLEPŠO KNJIGO PRAVLJIC bodo v Tušu podarili petindvajsetim slovenskim knjižnicam, v katerih so v zadnjih dveh letih pripravili Tuševe bistre kotičke in jih računalniško opremili.
Knjiga je na voljo na prodajnih policah vseh trgovin TUŠ, drogerij TUŠ (drogerija LEPOTA IN ZDRAVJE) in v papirnicah TEMPERA.