Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Beri globalno

Naslov: Koledar Evinih razpoloženj
ISBN: 961-6470-53-1
Avtor: Tomo Snoj
Obseg: 216 strani, mehka vezava
Format: 130mm x 190mm
Cena z DDV: 8,88 €
Naročam

Kritike:

Lepa&zdrava, januar 2006
Roman pripoveduje zgodbo o ljubki tridesetletnici Evi, ki obožuje lepe čevlje, drage modne obleke, uživa v popoldanskih klepetih s prijateljicami in branju horoskopov, popoldneve pa preživlja z iskanjem globjih razlag vsakdanjih dogodkov, druženjem z malce raztresenim, a strastnim radijskim voditeljem Branetom ter dvema ljubkima mačkoma.

Nedelo, Vladimira Rejc, 12.2.2006
Pisec, ki je tudi doktor veterinarskih znanosti, tokrat na zanimiv in neobičajen način opisuje človeške odnose. Glavna junakinja, ki nosi ime prve svetopisemske ženske, je meščanka v srednjih letih, zaposlena v državni upravi. Svoj prosti čas zapolnjuje z natančnim urejanjem nohtov, izbiranjem in nakupovanjem oblačil, predvsem pa veliko pozornosti posveča čevljem.... V knjigi se zrcali usoda urbane ženske, lebdeče v odnosih, ki jih kroji življenje.

Slovenci smo od nekdaj radovedni opazovalci širnega sveta. Tako smo se na naši založbi odločili izbrskati bisere sodobne prozne ustvarjalnosti in jih urediti v cenovno dostopni ter bralcem prijazni zbirki Beri globalno. Zbirka bo bogatila knjižne police s štirimi naslovi letno iz različnih dežel sveta: letošnji poletni paket ponuja Koledar Evinih razpoloženj Slovenca Toma Snoja in Sad strasti Nizozemca Karla G. van Loona, jesenski pa nemško pišočega pisatelja ruskega rodu - pravo literarno zvezdo Wladimirja Kaminerja z Ruskim diskom, ter grški roman Nevarna kuharija Andreasa Staikosa. Značilnost zbirke je, da ponuja berljive romane, ki odsevajo osebnostni eros avtorjev, dobitnikov literarnih nagrad, poznanih tudi izven meja jezika, v katerem pišejo. Z zbirko Beri globalno so njihove izdaje prvič na voljo tudi v slovenskem jeziku. Poletni dve izdaji, sta torej tu. Tridesetletnici Evi drobtinice vsakdanjega življenja natresajo horoskop, usedlina kave ter vsemogoče vraže, stare in nove. Tu so še Brane, konceptualno neurejen tip, na katerega je vse bolj navezana, in njena dva mačka, ki nam kažeta svet v prav posebni, mačji perspektivi, ki je, kot mnoge Evine peripetije, plod nesporazuma...