Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Priročniki

Naslov: 5 jezikov ljubezni
ISBN: 961-6245-16-3
Avtor: Gary Chapman
Obseg: 214 strani, trda vezava
Format: 147 mm x 210 mm
Cena z DDV: 19,85 €
Naročam

Kritike:

Lepa&zdrava, julij 2004
Avtor ugotavlja, da v ljubezenskem odnosu med partnerjema prihaja do težav predvsem zato, ker ne govorita istega jezika ljubezni. Nastale težave pa nikakor niso nepremagljive. Naučiti se moramo le prepoznati jezik, ki ga govori naš partner. Ob branju knjige se lahko naučite spregovoriti v partnerjevem jeziku ljubezni, se naučite resnično ljubiti in se počutiti ljubljeni. Knjigi je dodan še "Praktični vodnik za malo domačo delavnico za boljše skupno življenje" z vprašanji in izhodišči za pogovor v dvoje.

SVETOVNA IN SLOVENSKA USPEŠNICA
Ker ljudje izražamo in sprejemamo ljubezen na različne načine, prihaja med nami do moten in kratkih stikov. Partner naše globoke naklonjenosti ne razume kot dajanje ljubezni. Ker našega akta ljubezni ne prepozna kot takega, se mu zdi, da ga sploh ne ljubimo in ostaja hladen. To pa sčasom odbije tudi nas. Posledica je, da si postanemo vedno bolj tuji. Svojega partnerja poskušate nagovoriti v ljubezenskem jeziku. Pripravite mu izvstno večerjo, pravo kulinarično presenečenje. A reagira nezainteresirano in sivo. Cvetni šopek vam ne more približati vaše partnerice, pa čeprav ste ga nabrali sami. Ne pove ji, da jo resnično ljubite. Ste pomislili, da mogoče vaš življenjski sopotnik potrebuje »le« vzpodbudno besedo. Morda bi izbranka vašega srca rada preživela več časa sama z vami - brez otrok in televizije.

Vprašanje, ki si ga v svoji knjigi zastavlja Gary Chapman je: Ali življenjska sopotnika govorita isti jezik ljubezni? Žal je odgovor vseprepogosto: Ne! Od tod izvira veliko težav, ki lomijo partnerske odnose. A te niso nepremagljive. Avtor razlikuje pet načinov sprejemanja drugega, pet jezikov ljubezni: posvečen čas, besede potrditve, darila, usluge in dotik. Le priučiti se je treba načina, kako prepoznati jezik vašega najbližjega sopotnika/sopotnice.

Knjiga Pet jezikov ljubezni uči, kako spregovoriti v partnerjevem jeziku ljubezni, kako resnično ljubiti in kako se počutiti ljubljenega ali ljubljeno.

Knjigi je dodan Praktični vodnik za malo domačo delavnico z vprašanji in izhodišči za pogovor v skupini prijateljev ali v dvoje. Dr. Gary Chapman je uspešen družinski terapevt in vodi seminarje o skupnem življenju ter svetuje zakoncem po vsej Ameriki. Po velikem uspehu knjige je lansko leto skupaj z Rossom Campbellom napisal njeno nadaljevanje: Pet jezikov otroške ljubezni, kjer se poglablja v otrokovo dojemanje in izkazovanje ljubezni.