Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Beri globalno

Naslov: Večerja
ISBN: 961-6470-79-5
Avtor: Anna Davis
Obseg: 280 strani, mehka vezava
Format: 130mm x 190mm
Cena z DDV: 8,88 €
Naročam

Kritike:

Delo - Polet, Alenka Vesenjak, 1.3.2007
Davisova je svoj prvenec Večerja postavila v preverjene dramaturške okvire, ki nato omogočajo samosvojost, izvirnost na karakterni ravni.

Delo, Književni listi, 7.3.2007
Večerje so lahko nevarne, lahko so nevarnejše kot prve fronte linije sovražnih vojsk. To je prikazala mlada britanska pisateljica Anna Davis v prvencu Večerja, ki je izšel v Tumini zbirki Beri globalno. Pripravlja se mirna večerja z okusnimi in eksotičnimi jedmi, omamnim vinom in zapeljivo sladico. Vendar je vse to past, le maska družbenega dogodka. Prijetno vzdušje se junakom romana Večerja v trenutku spremeni v največjo nočno moro. Obisk čudaške sorodnice sproži plaz čustvenih izbruhov, posmehov, cinizma, nagajanj in celo maščevanj. Obložena miza v jedilnici se spremeni v bojno polje in gostje v vojskujoče se armade. In tako vse do (bridkega) konca...

Mirna večerja. Okusne in eksotične jedi, omamno vino, sladica, ki nežno boža jezik. A pazite, vse to je lahko le krinka, past, le maska družbenega dogodka. Kaj, če vas postrv, metafori?no re?eno, ugrizne v prst in milina prijetnega vzdušja se v trenutku spremeni v največjo nočno moro. Tako kot se to dogodi junakom romana Večerja. Obisk čudaške sorodnice sproži plaz čustvenih izbruhov, posmehov, cinizma, nagajanj in celo maščevanj. Obložena miza v jedilnici se spremeni v bojno polje in gostje v vojskujoče se armade. In tako vse do (bridkega) konca. In nauk zgodbeč Večerja in odkritosrčnost - to dvoje nikakor ne sodi skupaj.