Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Priročniki

Naslov: Tek za začetnike
ISBN: 96-164-7087-6
Avtor: Ian MacNeill, Stane Droljc
Obseg: 248 strani, mehka vezava
Format: 160mm x 230mm
Cena z DDV: 22,95
Naročam

Kritike:

Bonbon (priloga Večera), Urška kereži, 28.11.2006
Z nasveti strokovnjakov z različnih področij, trenerjev, psihologov, pričevanj tekačev vseh starosti, z najnovejšimi dognanji o teku, dietah ter v dodatku o Ljubljanskem maratonu (posebej pripravljenem za slovensko izdajo), vključno z barvnimi fotografijami, je priročnik nepogrešljiv, pester in zanimiv vir informacij za tekače, začetnike in tiste, ki bodo to šele postali.

Otrok in družina, december 2006
Knjiga je namenjena predvsem začetnikom, ki se šele spopadajo s prvimi tekaškimi koraki, koristne nasvete pa v njej najdete tudi tisti, ki želite svoje tekaške sposobnosti izboljšati .... Dodatno vrednost knjigi dajejo številne izpovedi tekačev vseh starosti. Grafični znaki ob robu besedila vas opozarjajo na posebej zanimive podatke o teku, kondiciji in zdravju, povzete so ključne informacije iz besedila in nasveti olimpijke Lynn Kanuka.

Gloss ekspres, februar 2007
Hočete teči, pa ne veste, kako začeti? Ste že poskusili teči, pa ste se poškodovali? Boste začeli teči po daljšem premoru? Ne glede na to, zakaj bi radi začeli teči, boste v praktični knjigi Tek za začetnike našli prave odgovore na svoja vprašanja.

Jedro knjige Tek za začetnike je osnovni trinajsttedenski program vadbe, ki je kombinacija hoje in teka in je na prvi pogled videti zelo preprosta, vendar zagotavlja pravo kondicijo predvsem začetnikom in manj vztrajnim, saj upošteva naše zmožnosti. Poleg omenjenega programa najdemo tudi vrsto koristnih nasvetov; bralcem bodo zanimive zgodbe posameznikov, ki nam razkrijejo svoje izkušnje in težave, zaradi katerih so začeli redno teči. V njihovih izpovedih se lahko najdemo vsi. Knjiga je primerna za darilo poslovnim partnerjem, uslužbencem, svojcem in prijateljem, saj bo z njo v njihovo življenje mogoče le kanila kapljica zdravja. In ker je tek tudi druženje, ne gre brez besedila in fotografij o najmnožičnejšem teku v Sloveniji – Ljubljanskem maratonu.

Ne glede na to, zakaj boste začeli s programom teka, boste v tem priročniku prav gotovo našli odgovore na vaša vprašanja. Izvedeli boste, kako povečati moč in vzdržljivost, najti motivacijo in si postaviti realne cilje. Dobili boste nasvete, kako izbrati prave tekaške copate, pravilno jesti in se izogniti bolečinam v mišicah in poškodbam. Predvsem pa knjiga nudi program, ki vas korak za korakom vodi do tekaških dosežkov.

V posodobljenem priročniku Tek za začetnike boste našli:

  • preizkušen 13-tedenski program teka in hoje, pri katerem so treningi razdeljeni v 5-minutne enote,
  • nasvetč strokovnjakov na področju prehrane, športne medicine in znanosti, trenerjev in psihologov,
  • praktične nasvete za trening in odgovore na pogosto zastavljena vprašanja,
  • pričanja tekačev vseh starosti, ki so se spoprijeli s tekaškimi izzivi,
  • najnovejša dognanja o teku, dietah z malo ogljikovimi hidrati in drugih popularnih dietah,
  • nasvete za tek med nosečnostjo - in po porodu,
  • dodatek o Ljubljanskem maratonu, vključno z barvnimi fotografijami..