Založba Karantanija

Savlje 38
1000 Ljubljana
T: 01 561 33 19
E: narocila
@zalozbakarantanija.si
, zalozba.
karantanija@siol.net

Informacije: tanja@tuma.si

Beri globalno

Naslov: Sneg v Kazablanki
ISBN : 978-961-6682-23-7
Avtor : Kica B. Kolbe
Obseg: 427 strani, trda vezava
Format : 132 mm x 200 mm
Cena z DDV: 34,99
Naročam

Roman Sneg v Kazablanki je prejel najprestižnejšo makedonsko literarno nagrado Roman godinata 2006. Prevaja se v angleščino, nemščino in srbščino.
Dina Asprova že dobro desetletje živi nomadsko življenje štipendistke nekaterih evropskih fundacij. A ves čas pred nečim beži. Pred Balkanom? Pred Makedonijo? Pred sabo? In tako spiše virtualno biografijo, v kateri se Makedonija spremeni v Kazablanko – deželo na robu sveta. A resnica je manj virtualna. Dina beži pred neuresničeno ljubeznijo, ki jo kmalu ujame. Neljubi dogodek jo pripelje nazaj v Makedonijo, kjer jo pričakajo apokaliptične napovedi stoletnega snega, snega, ki bo spremenil ljudi in zemljo. In tu jo pričaka tudi David. Sneg res zapade in spremeni marsikaj …
KICA B. KOLBE je pisateljica, prevajalka in slikarka. Rojena v Bačinem selu v Makedoniji, je na univerzah v Skopju in Beogradu študirala filozofijo, magistrirala v Beogradu in doktorirala v Skopju z disertacijo o estetiki. Več let je predavala estetiko na Filozofski fakulteti v Skopju, danes pa prevaja iz nemščine predvsem moderno filozofijo. Z družino živi v okolici Kölna.